Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg  - Acorda à alentejana som i Portugal
Foto: ALLEKO

Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg - Acorda à alentejana som i Portugal

Denne tradisjonelle portugisiske brødsuppen er en fest å lage og spise.

Fremgangsmåte

  1. Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta.
  2. Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet.
  3. Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.
  4. Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme.
  5. Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne.
  6. Snu dem av og til.
  7. Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir.
  8. Stek resten av brødskivene på samme måte.
  9. Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Men ta noen skiver til side for å legge på toppen av suppa.
  10. Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.
  11. Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen.
  12. Varm opp til like under kokepunktet.
  13. Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet.
  14. La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne.
  15. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.
  16. Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene.
  17. Bruk hullsleiv og legg 1 egg på de hele brødskivene i hver bolle.
  18. Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over.
  19. Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.

 Her finner du mange andre deilige supper

 Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her