Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana) (Portugal)

Fremgangsmåte

Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta. Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet. Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.

Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne. Snu dem av og til. Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir. Stek resten av brødskivene på samme måte. Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.

Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen. Varm opp til like under kokepunktet. Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet. La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.

Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene. Bruk hullsleiv og legg 1 egg på brødblandingen i hver bolle. Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over. Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her