Brytebrød i langpanne

Ingredienser
5 dl vann
50 g gjær
1 1/2 ts salt
3 dl Kesam 1%
5 dl sammalt hvete, grov
10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er løst opp. Tilsett salt, kesam og det meste av melet.
Arbeid deigen godt (gjerne i husholdningsmaskin), til den kjennes smidig og glatt.
La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
Ha deigen i langpanne (35 x 40 cm) og trykk utover slik at deigen dekker bunnen. Skjær deigen i ruter med en spiss kniv.
Etterhev deigen under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter på 220 °C.
Avkjøl under håndkle på rist.

Bryt biter av brødet eller server det helt, slik at hver og en kan bryte sin del av det.

Sendt inn av Carina Damsgård

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her får du en ny pastafavoritt
Dagens rett
Pasta med kremet valnøttpesto

Her får du en ny pastafavoritt

I dag gir vi deg oppskrift på en knallgod pastarett med valnøttpesto som kan lages med eller helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her