Calzone med deilig fyll

Calzone med deilig fyll

Denne berømte retten er veldig enkel å lage. Du lager både fyll og saus fra grunnen. Derfor kommer den til å smake ekstra godt.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje, mel og salt. rør deigen lett sammen - og la den heve til dobbel størrelse.

Skjær spekematen opp i tynne strimler, hakk løken og skjær aubergine, tomater og paprika i terninger.

Ha alle grønnsakene i stekepannen og fres dem i litt matolje. Tilsett spekematen, legg over et lokk og la blandingen trekke i 5 minutter.

Smak til med salt, pepper og oregano. Tilsett osten tilslutt.

Del deigen i to like store emner før du kjevler hver til en 30 cm avlang leiv. Fordel fyllet etter midten og brett langsiden opp og sammen før du tvinner endene en halv gang.

La det hele heve i ca. 15 minutter. Pensle med en blanding av olje og vann og strø evt. litt oregano over. Stekes i ovn på 225 °C i 15-20 minutter.

Flere oppskrifter på calzone

Flere gode pizzaer finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen