Carolas fest-empanadas
Carola Servoll

Carolas fest-empanadas

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Fremgangsmåte

Finhakk løken, og stek den gylden. Stek kjøttet sammen med løken og ha i krydderet og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.

La alt småkoke en halvtimes tid og la det avkjøles litt mens du lager deigen.
 
Lag en kjegle av melet og hul den ut så det blir plass til væsken.

Varm vannet i en kjele, så du så vidt kan stikke fingrene i. Oljen skal også være varm. Hell så vannet og oljen i melet.

Bland melet med vannet og oljen og elt til det blir en smidig deig. Hvis deigen blir hard kan du ha i mer vann.

La deigen hvile 10 minutter under håndkle. Del deigen i to - tre deler og kjevle deigen til den er 2 - 4 mm tykk.

Trykk ut 20 rundinger, ca 20 cm i diameter og stable dem med bakepapir mellom.

Del eggene i 4 - 6 båter. Ta 2 ss av kjøttfyllet på en av deiglefsene, legg på en båt egg, en oliven og et par rosiner.

Fukt hele deigkanten med lunkent vann. Brett deigen over midten, helst uten at deigkanten fuktes av fett fra kjøttet.

Trykk deigen hardt sammen langs den halvsirkelformede skjøten. For å få den karakteristiske formen (og hindre at noe renner ut), skal den flatklemte skjøten brettes tilbake en gang, i tre eller fire deler.
 
Begynn i den ene enden, og brett 5 - 7 cm av skjøten tilbake over seg selv, og trykk fingertuppene godt ned i hver ende. Fortsett med de neste 5 - 7 cm og la det ene trykkpunktet sammenfalle med med det forrige. Osv.
Pensle gjerne med egg før steking. Stekes på 200 grader i 20 - 30 minutter, til de er gylne.
 
La empanadene avkjøles noen minutter før servering! Server gjerne med pebre og ensalada chilena.
 

Sendt inn av Carola Servoll

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her