Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger
Foto: Matprat/Kim Holthe

Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger

Klassisk italiensk er stikkord i dagens middagsforslag til deg. Carpaccio er rått kjøtt skåret i tynne skiver. Spennende smak som du garantert vil like.

Fremgangsmåte

  1. Rull indrefileten av kalv inn i plast. Legg den i fryseren i ca. ½ t.
  2. Skjær indrefileten i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener. Pensle med olivenolje og sitron-saft, dryss på salt og pepper.
  3. Skjær loffen i terninger og stek dem i olje sammen med finhakket hvit-løk og oliven.
  4. Legg en syltet artisjokk i midten av tallerkenen.
  5. Dryss over finhakket basilikum og parmesanost.

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her