Ceviche Chifero
Foto: Antonio Cano Garcia

Ceviche Chifero

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sostifikert middag på 10 minutter.

Fremgangsmåte

Start ved å lage den klassiske tigermelken: Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser på lav styrke til den er glatt. Sil tigermelken og sett den kaldt i ca en time. 

Mens du venter på tigermelken starter vi på Ceviche chifero:
Skjær wontonpapiret i strimler. Friter wonton i egnet frityrolje på litt over middels varme, oljen skal dekke wontonen helt. Pass på at oljen er varm før du legger wonton i olja, friter i noen sekunder, og overfør til et kjøkkenpapir der de kan renne av seg.

Finhakk vårløk og legg den i en bolle med isbiter. Hakk peanøttene grovt. 
Kutt laksen i terninger etter smak, men max 2 x 2 cm.

Start på Chifero tigermelk. Bland sammen alt utenom klassisk tigermelk og visp dem godt sammen. Ha blandingen i en blender eller stavmikser, tilsett klassisk tigermelk og kjør på max styrke i ca 4. sekunder. Sett chifa-tigermelken i kjøleskapet.

Gjør klar en bolle med isbiter som du har under en mindre bolle. Legg laksen i en den minste bollen og vend inn saften av en halv lime og en klype salt. Vent i ca ett minutt og ha tigermelk chifero over. Bland godt. Ha fisken og marinaden over i fire egnede serveringstallerkener. Pynt med vårløk, habanero, syltet ingefær, sesamfrø og peanøtter, ha den friterte wontonen på toppen helt til slutt.

Les mer om cevichetradisjonen her

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aymara

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her