Charlotte royale
Foto: Marcus Z-pics

Charlotte royale

Denne kaken med røtter tilbake til 17-1800-tallet, kan lages med rester av rullekake etter festen, eller også ferdigkjøpt. Men aller best blir den med nylaget rullekake.

Fremgangsmåte

Rullekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt i melet og bakepulver og rør forsiktig.

Spre røren på et bakepapir i en langpanne.

Stek ved 180 grader i 10-15 minutter.

Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken.

Smør syltetøy utover hele kaken. Rull kaken sammen på langs. Jobb hurtig slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.

Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.

Skjær stykker av kaken som er ca 1 cm tykke.

Finn fram en bolle og legg rullekakestykkene langs bollens vegger. Start nederst og bygg oppover. Jo tettere rullene ligger, jo tettere blir mønsteret på kaken.

Fromasj:
Lag gele og sett kaldt til den begynner å stivne.

Pisk kremfløte til myk konsistens.

Når geleen er på vei til å stivne, skal den piskes opp med mikser slik at den blir lys og luftig.

Bland dette med den piskede kremen og hell dette i bollen med rullekakeskiver.

La kaken stå over natten.

Hvelv kaken på et fat. Sprøyt gjerne litt krem nederst langs kanten.

Tips:
Om du ønsker en rosa fromasjkjerne, velger du bringebærgele. Du kan godt gå for jordbærgele og jordbærsyltetøy om du liker den smaken bedre.

Tips:
Ved å strø et lag hakkete pistasjnøtter på rullekaken etter du har smurt på syltetøyet, vil du gi kaken en kontrast i konsistens. 

Se våre oppskrifter på charlotte-kaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her