Chilenske kyllingspyd
Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

Chilenske kyllingspyd

Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.

Fremgangsmåte

  1. Bland alt til marinaden.
  2. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose, hell på marinaden og knyt posen. Mariner kjøttet i kjøleskapet i minst 4 timer eller (helst) natten over.
  3. Træ kjøttet på spyd og la spydene ligge på grillen i ca. 2-3 minutter på hver side.
  4. Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca. 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.
  5. Visp sammen alt til pebren.
  6. Anrett kyllingspydene over polentaen, og pynt med granateplekjerner. Hell pebresausen rundt.
  7. En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller frisséesalat, med litt av pebren over, er friskt tilbehør.

Flere deilige retter med kyllingspydd

Våre beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her