Chili- og hvitløksmarinerte scampi
Foto: Delicatessen

Chili- og hvitløksmarinerte scampi

Scampi kalles også tropisk reke eller kongereke. Uansett navn kommer de fra butikkens frysedisk. Velg bærekraftig oppdrett: velg ASC- eller MSC-merket vare.

Fremgangsmåte

Skrell scampi, behold halen på.

Kjør sammen chili, hvitløk og olivenolje med en stavmikser. Mariner scampi til neste dag. Sett en stekepanne på høy varme, ha i scampi og stek dem hardt på begge sider. Dryss på salt og pepper, ha på hakket sjalottløk og persille. Del lime i båter og server ved siden av. 

Tips:
Brød er obligatorisk til denne retten men den smaker også himmelsk med kokt ris (for å suge opp stekeolje, samt en salat.

Les mer om disse rekene her

Her finner du mange oppskrifter med scampi

Se våre andre oppskrifter på tapas

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

4
4/5 etter 85 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen