Chilimarinert kyllingfilet
Foto: Ragge Strand

Chilimarinert kyllingfilet

Har du sansen for det litt hotte, skal du lage denne retten. Chilimarinaden og gul paprikasaus sørger for det.

Fremgangsmåte

Lag marinade og mariner kyllingfiletene i noen timer (eller så lenge du har tid).

  1. Ta filetene ut av marinaden, tørk dem og stek dem i smør eller olje 3-4 minutter på hver side og la dem "hvile" like lenge.
  2. Gul paprikasaus: Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk mykt i smør i en panne.
  3. Ha i paprika, timian og laurbærblad.
  4. Spe med vin og kraft/buljong og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt.
  7. Sil den om nødvendig.
  8. Kremet squash- og rødbetekompott: Skjær squash og kokt, skrelt rødbete i tynne strimler.
  9. Ha dem i en kjele og hell på fløte.
  10. Kok i noen minutter.
  11. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  12. Server kyllingfiletene med pasta, kremet squash- og rødbetekompott og paprikasaus.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her