Congee - kinesisk risgrøt
Foto: Suwaree Tangbovornpichet

Congee - kinesisk risgrøt

Congee er kinesernes svar på risgrøt. Den serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. I denne oppskriften er grøten smaksatt med kyllingkraft og toppet med sprøstekt kjøttdeig, posjert egg og ingefær.

Fremgangsmåte

Kok opp kraften i en tykkbunnet kjele. Skyll risen godt under rennende kaldt vann. Ha risen i kjelen og sett lokk på. Skru ned varmen helt, slik at grøten småputrer. La grøtene putre i ca 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt. Rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis grøten virker for tykk. Tilsett ingefær mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.

Mens grøten koker sprøsteker du kjøttdeig i sesamolje og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Hold varm. 

Posjer egg ved å koke opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akkurat ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forsiktig i ett og ett egg. Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir. 

Når grøten er klar fordeler du den i fire boller og har over kjøttdeig, egg, finsnittet vårløk og ingefær samt sprøstekt løk. Server straks. 

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen