Klassisk coq au vin
Apéritif

Klassisk coq au vin

Coq au vin eller kylling i rødvin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken og del hver løk i to. Børst soppen og del hver i to.
  2. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Brun dem i varm steikepanne. Kvern litt salt og pepper over og legg kyllingstykkene oppi en stor gryte sammen med rødvin, hvitløk, laurbær, timian og tomatpuré. Tilsett vann/kraft.
  3. Skru på platen og kok opp. Skru ned varmen og la retten småkoke i minst 30-40 minutter under lokk.
  4. Skjær opp flesket og stek det i pannen. Legg fleskebitene deretter på et kjøkkenpapir for at overflødig fett skal suges opp. Legg dem så i gryta. Skyll steikepannen godt og varm opp litt olje.
  5. Fres løk og sopp i pannen. Kvern over litt salt og pepper og ha løk- og soppblandingen oppi gryta.
  6. Lag jevning ved å røre smør og maizena jevnt. Når kjøttet er mørt, tas noe av kraften opp og jevningen piskes inn. Hell dette tilbake i gryta og kok opp.
  7. La trekke noen minutter til før du serverer den med kokte poteter, ris eller brød samt eventuelt dampete sukkererter, grønne erter eller aspargesbønner.

Flere oppskrifter med coq au vin

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her