Dampede fiskekaker med røykt makrell

Dampede fiskekaker med røykt makrell

Det er ikke vanskelig å lage dim sum hjemme. Det tar faktisk bare en halvtime. Du trenger røykt makrell, seifilet og noen andre godsaker som det er enkelt å få tak i.

Fremgangsmåte

Rens den røykte makrellen fri for skinn og bein. Skjær makrellen og seien i mindre biter, og kjør sammen med salt raskt i en foodprosessor til ønsket konsistens. Tilsett potetmel og østerssaus, og kjør til alt er blandet. Form til små kaker og damp dem i en dampkoker til de er ferdig, ca. 10 minutter. 

Peanøttsaus:
Ha peanøttsmør og kokosmelk i en kasserolle og varm opp på svak varme. Blir sausen for varm skiller peanøttsmøret ut fettet. Smak til med soyasaus og saften av lime.

Salat:
Skyll crispisalaten og hjertesalaten, og riv i biter. Skjær agurk i tynne strimler på langs og paprika i biter. Skrell mango og skjær i terninger. Bland ingrediensene til salaten forsiktig sammen. 

Server fiskekakene med peanøttsaus og salat ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander. 

Tips:
Om du ikke har en dampkoker, kan du steke fiskekakene i en stekepanne.

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen