Dampet breiflabb med spinat
Foto: Berit Rodal

Dampet breiflabb med spinat

Fremgangsmåte

Sett steikeovnen på 150 grader. Skjær breiflabben i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over finhakka løk og salt.

Hell over hvitvin og 2½ dl fiskekraft, dekk med aluminiumsfolie. Sett forma i steikeovn og steik ved 150 grader til fisken er gjennomvarm, ca 20 minutter.

Skyll spinaten og forvell den i 2 minutter, la den renne godt av. Smelt litt margarin i ei gryte og fres spinaten lett med litt salt og hvit pepper.

Smelt margarin, rør inn hvetemel og spe med resten av fiskekrafta. Kok opp og la sausen trekke 5 minutter. Tilsett kraft fra fisken i forma, fløten og rosepepper, smak til med salt.

Legg spinaten på et varmt serveringsfat, anrett fiskestykkene på spinaten, hell over litt saus og pynt med reker og blåskjell. Server med kokte poteter, broccoli og gulrøtter.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen