Den store norske kringlen
Foto: Synøve Dreyer, TINE

Den store norske kringlen

God mat til mange, både store og små. Kringlen kan med fordel lages i god tid og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.

Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.

Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.

Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.

Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.

Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.

Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.

Pensle med egg og dryss på mandelflarn.

Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.

Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.

Flere deilige kaker du kan lage

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

4
4/5 etter 118 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen