Enkel fattigmann
Foto: Egg.no

Enkel fattigmann

Fattigmann hører julen til. I alle fall denne enkle kaken som du selvfølgelig lager selv. Hjemmelaget er alltid best.

Fremgangsmåte

Visp eggeplommene lyse og luftige med 3 ss av melisen. Visp kremfløten stiv med 1 ss melis.
 
Bland sammen eggblandingen med krem, konjakk og kardemomme. Sikt så inn 150 g av melet og arbeid deigen raskt sammen. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig minst 1 time.
 
Elt deigen lett til en pølse. Kjevle tynne leiver som skjæres i snipper med en bakkelsspore. Legg snippene på en lett melet fjøl. Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte og varm opp til 180 grader.
 
Legg en og en kake i det varme fettet, ikke mer enn 2-3 av gangen. Vend kakene så fort de kommer opp til overflaten. Fattigmann skal være lyse gulbrune og sprø. Legg kakene, etter hvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her