Enkel fattigmann
Foto: Egg.no

Enkel fattigmann

Fattigmann hører julen til. I alle fall denne enkle kaken som du selvfølgelig lager selv. Hjemmelaget er alltid best.

Fremgangsmåte

Visp eggeplommene lyse og luftige med 3 ss av melisen. Visp kremfløten stiv med 1 ss melis.
 
Bland sammen eggblandingen med krem, konjakk og kardemomme. Sikt så inn 150 g av melet og arbeid deigen raskt sammen. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig minst 1 time.
 
Elt deigen lett til en pølse. Kjevle tynne leiver som skjæres i snipper med en bakkelsspore. Legg snippene på en lett melet fjøl. Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte og varm opp til 180 grader.
 
Legg en og en kake i det varme fettet, ikke mer enn 2-3 av gangen. Vend kakene så fort de kommer opp til overflaten. Fattigmann skal være lyse gulbrune og sprø. Legg kakene, etter hvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her