Enkel oreokake
Foto: Bartosz Luczak

Enkel oreokake

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Fremgangsmåte

¼ av Oreokjeksene legges for seg selv i en skål og brekkes opp i småbiter. Resten av kjeksen smuldres fint i en plastpose.
 
Smelt smør som avkjøles litt og blandes med kjeksen. Klem deretter kjeksmassen utover en 24 cm kakeform.
 
Bland kremosten med melis så det blir en luftig og kremete masse. Pisk fløte med sukker og bland inn ca halvparten inn i ostemassen. Legg ostekremen utover kakebunnen og deretter halvparten av kjeksen du satte til side.
 
Settes i kjølesskap i ca. 30 min.
 
Lag sjokolademoussen etter henvisning på pakken. Rør inn de siste kjeksbitene i mousseen.Smør massen utover kaken og sett i kjøleskapet ytterligere 1 time.
 
Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt med kjekssmuler eller annen pynt. La kaken stå avkjølt minst 1 time, men aller best til dagen etter.
 

Sendt inn av Ole Jørgen Juberg

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her