Enkel oreokake
Foto: Bartosz Luczak

Enkel oreokake

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Fremgangsmåte

¼ av Oreokjeksene legges for seg selv i en skål og brekkes opp i småbiter. Resten av kjeksen smuldres fint i en plastpose.
 
Smelt smør som avkjøles litt og blandes med kjeksen. Klem deretter kjeksmassen utover en 24 cm kakeform.
 
Bland kremosten med melis så det blir en luftig og kremete masse. Pisk fløte med sukker og bland inn ca halvparten inn i ostemassen. Legg ostekremen utover kakebunnen og deretter halvparten av kjeksen du satte til side.
 
Settes i kjølesskap i ca. 30 min.
 
Lag sjokolademoussen etter henvisning på pakken. Rør inn de siste kjeksbitene i mousseen.Smør massen utover kaken og sett i kjøleskapet ytterligere 1 time.
 
Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt med kjekssmuler eller annen pynt. La kaken stå avkjølt minst 1 time, men aller best til dagen etter.
 

Sendt inn av Ole Jørgen Juberg

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her