Enkel plommekake
Foto: Frukt.no

Enkel plommekake

Bak en deilig «oppnedkake» med norske plommer.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen og bakepapiret godt med smør og hell flytende honning på bunnen.
  3. Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene tett i tett i formen, med skinnsiden ned.
  4. Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.
  5. Hell røren over plommene.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Legg gjerne et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.
  7. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.
  8. Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.
  9. Gi kaken et dryss av melis og gjerne noen finhakkede nøtter

Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Her finner du mange deilige formkaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her