Enkle berlinerkranser
Mills

Enkle berlinerkranser

Berlinerkranser kan du bake og spise hele året selv om de regnes som julekaker. De er deilige til kaffen og holder seg lenge hvis du oppbevarer de tørt

Fremgangsmåte

Gni den hardkokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. Tilsett sukkeret og visp til massen er lys og skummende. Tilsett Melange vekselvis med melet.
Arbeid deigen raskt og godt sammen. Dekk deigen til med plast og la den stå i kjøleskapet i ca 1 time.
 
Trill deigen ut i lillefingertykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner.
 
Form emnene til kranser med endene i kryss over hverandre. Stryk hver krans med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker.
 
Legg kransene på en bakeplate dekket med bakepapir.
 
Stek kransene ved 190°C midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl kakene på rist.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her