Enkle berlinerkranser
Mills

Enkle berlinerkranser

Berlinerkranser kan du bake og spise hele året selv om de regnes som julekaker. De er deilige til kaffen og holder seg lenge hvis du oppbevarer de tørt

Fremgangsmåte

Gni den hardkokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. Tilsett sukkeret og visp til massen er lys og skummende. Tilsett Melange vekselvis med melet.
Arbeid deigen raskt og godt sammen. Dekk deigen til med plast og la den stå i kjøleskapet i ca 1 time.
 
Trill deigen ut i lillefingertykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner.
 
Form emnene til kranser med endene i kryss over hverandre. Stryk hver krans med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker.
 
Legg kransene på en bakeplate dekket med bakepapir.
 
Stek kransene ved 190°C midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl kakene på rist.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her