Enkle berlinerkranser
Mills

Enkle berlinerkranser

Berlinerkranser kan du bake og spise hele året selv om de regnes som julekaker. De er deilige til kaffen og holder seg lenge hvis du oppbevarer de tørt

Fremgangsmåte

Gni den hardkokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. Tilsett sukkeret og visp til massen er lys og skummende. Tilsett Melange vekselvis med melet.
Arbeid deigen raskt og godt sammen. Dekk deigen til med plast og la den stå i kjøleskapet i ca 1 time.
 
Trill deigen ut i lillefingertykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner.
 
Form emnene til kranser med endene i kryss over hverandre. Stryk hver krans med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker.
 
Legg kransene på en bakeplate dekket med bakepapir.
 
Stek kransene ved 190°C midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl kakene på rist.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her