Enkle berlinerkranser
Mills

Enkle berlinerkranser

Berlinerkranser kan du bake og spise hele året selv om de regnes som julekaker. De er deilige til kaffen og holder seg lenge hvis du oppbevarer de tørt

Fremgangsmåte

Gni den hardkokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. Tilsett sukkeret og visp til massen er lys og skummende. Tilsett Melange vekselvis med melet.
Arbeid deigen raskt og godt sammen. Dekk deigen til med plast og la den stå i kjøleskapet i ca 1 time.
 
Trill deigen ut i lillefingertykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner.
 
Form emnene til kranser med endene i kryss over hverandre. Stryk hver krans med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker.
 
Legg kransene på en bakeplate dekket med bakepapir.
 
Stek kransene ved 190°C midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl kakene på rist.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her