Av ringerikserter:
Skyll og bløtlegg ertene i kaldt vann i ca. tre timer. Kok opp nytt vann og ha ertene oppi. La småkoke i 30-40 minutter.
Når ertene er møre, men ikke most, tilsettes smør, salt, sukker og pepper.
Av vanlige grønne erter:
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann, så mye at det dekker ertene.
Lag jevning av melk og hvetemel.
Rør inn jevningen og la stuingen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt.
Slik lager du kjøttkaker med ertestuing.
Kanskje du heller vil ha kålstuing til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev