Fenalårtrio
Foto: Astrid Hals

Fenalårtrio

Ingredienser
Fenalårtartar:
50 g fenalår i bittesmå terninger
1 ss limesaft
1 ss finhakket rødløk
1 ts flytende honning
1 ss olivenolje
1 ts finhakket koriander

Sprøstekt fenalår:
50 g tynne skiver av fenalår
1 ss olivenolje

Salat med ost:
3 dl assortert salat som red rhubarb, ruccola, feltsalat
50 g mozzarella (di bufala) i små terninger
4 soltørkete tomater
hvitvin/vann
1 ss grovhakket basilikum
1 ss ristede pinjekjerner
2 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
salt

Dampet fenalår:
50 g litt tykke skiver av røykt fenalår

Kålrotmos:
200 g kålrot
2 tørkede aprikoser i bittersmå terninger
¼ dl matfløte
½ ss smør
1 ss sitronsaft
salt og pepper
1 ss finhakket estragon

Fremgangsmåte

Fenalårtartar:
Legg rødløk i kaldt vann i 10 minutter. Hell av vannet og tørk løken. Bland alt sammen godt og sett kjølig til servering.

Sprøstekt fenalår:
Hvis skivene er store, kan du dele dem i to. Varm oljen i en panne og sprøstek fenalårskivene. Legg på et kjøkkenpapir for å dryppe av seg.

Salat med ost:
Hvis tomatene er veldig harde: Hell kokende hvitvin eller vann over og la stå i minst 10 minutter. Hell av væsken, klem ut overskytende væske og avkjøl. Kutt i terninger. Bland salat, tomater, ost og nøtter i en liten bolle. Pisk olje, sitronsaft og lit salt og ha i basilikum. Vend dressingen ned i salaten.

Dampet fenalår:
Skjær fenalårskivene i strimler. Kok opp vann i en kjele med rist og damp fenalåret i 30 sekunder. Ta opp og hold varmt.

Kålrotmos:
Skrell og skjær kålroten i terninger. Ha i en kjele og fyll opp med vann til det nesten dekker kålrotbitene. Kok til mørt. Hell av vannet og ha i matfløte. Bland i aprikosbitene og smak til med sitronsaft, salt og pepper samt estragon.

Anretting:
Hvis du velger å anrette de tre komposisjonene sammen, legger du en skje med fenalårtartar, alternativt kan du legge den i en liten skål eller oppå et salatblad. Sprøstekt fenalår anrettes ved siden av salaten og dampet fenalår på en skjefull med kålrotmos.

Du kan også servere tartaren først (fordel den på skjeer - det er lett å spise) ved velkomsten, og de to andre ved bordet som alternativ til forrett.
 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her