Fersk kjøtt og suppe

Fremgangsmåte

Kjøtt, timian, laurbærblad og oppdelt purre legges i kjele med kaldt vann. La det koke sakte opp, og videre bare stå og trekke ved svak varme ca. 1 1/2 t. Skum av underveis. Resten av grønnsakene skrelles og skjæres i skiver og biter. Kålen strimles og kokes med de siste 20 minuttene.
 

Suppen serveres først, deretter kjøttet med nykokte poteter og sursøt løksaus. Nyklippet kruspersille drysses over både suppen og kjøttfatet.
 
Sursøt løksaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
7 1/2 dl suppekraft
1 - 2 løker
1 ts eddik
1/2 ts sukker
salt
 

Smøret smeltes og finhakket løk tas i. La løken bli litt blank før melet drysses i. Spe med suppekraften. Kok opp. Smak til med eddik, sukker og salt.

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen