Fersk makrell på japansk vis
Foto: mtreasure

Fersk makrell på japansk vis

En spennende forberedelse av makrellen før den skal stekes eller grilles.

Fremgangsmåte

Et lite tips som jeg lærte av japanske kolleger. Dette kan med fordel gjøres om makrellen skal stekes på panne eller grilles.
 Fileter fisken, deretter legges filetene med skinn-siden ned på en tallerken el. (husk at en del væske vil renne av filetene).
  1. Strø så en god mengde (prøv deg frem) finsalt på filetene og la dem ligge og modne i 8-10 timer, gjerne 12 i kjøleskap.
  2. Ved steking i panne tørk av saltet og væsken, legg tørr direkte i panna, fett fra filetene vil så "skyte" ut. Resultatet er makrell med fantastisk konsistens og smak.
Prøv gjerne andre fete fiskeslag som ørret, laks, etc.

Sendt inn av Odd Helge Gangstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her