Breiflabb på grillen med aubergine og potetkrem
Foto: cheekylorns

Breiflabb på grillen med aubergine og potetkrem

Breiflabb på grillen blir ekstra luksuriøst. Da trengs ikke så avansert tilbehør.

Fremgangsmåte

  1. Start med tilbehøret.
  2. Stekt auberginesalat: Skjær aubergine i terninger.
  3. Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 15 minutter. Skyll med kaldt vann og tørk med papir.
  4. Varm olivenolje i en panne og stek auberginen myk. 
  5. Tilsett hvitløk og stek videre.
  6. Rør inn tamarindpasta og sitron. 
  7. Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
  8. Rør inn chili, agurkskiver og gressløk.
  9. Sett til side. 
  10. Kremet potetsaus: Skrell poteter og kok møre i vann.
  11. Hell av vannet men behold det for å spe til riktig konsistens.
  12. Tilsett kremfløte, kefir og soyasaus.
  13. Kok opp og mos med en stapper.
  14. Smak til med salt og pepper og juster med potetvannet til en tynn potetmos/tykk saus.
  15. Breiflabb: Pensle fisken med olivenolje før den grilles.
  16. Dryss salt og krydder over når den er ferdig grillet.
  17. Fordel saus på tallerkener. Legg på auberginesalat og grillet breiflabb til slutt. 
  18. Dryss over friske urter. 

Tips: Skiver eller filet av breiflabb kan legges rett på grillen, men mest hendig er det å bruke en dobbel grillrist.

Tips: Om du ikke får tak i breiflabb, kan du bruke annen type hvit fisk som kveite. 

Tips: Tamarindpasta kan erstattes av rabarbrasyltetøy.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her