Finnbiff med krydderost
Mikkel Mathis Mikkelsen Eira/Finnmark Rein

Finnbiff med krydderost

Med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker, kan du lage denne deilige retten.

Fremgangsmåte

  1. Finnbiff:
    Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør.
  2. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost.
  3. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.
  4. Potetmos:
    Skrell potetene og kutt i mindre biter.
  5. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre.
  6. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens.
  7. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.

Flere lekre retter med finnbiff finner du her

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet Bidos

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira/Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her