Finnbiff med krydderost
Mikkel Mathis Mikkelsen Eira/Finnmark Rein

Finnbiff med krydderost

Med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker, kan du lage denne deilige retten.

Fremgangsmåte

  1. Finnbiff:
    Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør.
  2. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost.
  3. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.
  4. Potetmos:
    Skrell potetene og kutt i mindre biter.
  5. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre.
  6. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens.
  7. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.

Flere lekre retter med finnbiff finner du her

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet Bidos

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira/Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her