Flesk og duppe
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Flesk og duppe

Flesk og duppe er veldig godt. Det også veldig raskt å lege. Følg den enkle oppskriften du får her.

Fremgangsmåte

Lag en hvit saus ved å smelte smør eller margarin i en kjele og rør inn mel.

Spe med melk, mens du rører godt. Kok opp så det tykner.

Skjær svoren av flesket og skjær det i tynne skiver. Stek skivene på begge sider.

Ha fettet som ligger i pannen når du har stekt flesket opp i den hvite sausen. Smak til med salt og pepper.

Ha eventuelt i finhakket persille til slutt. Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter eller hjemmelaget kålrotstappe .

Tips: Noen få dråper worcestershiresaus i den hvite sausen gjør smaken fyldigere.

Flere gode retter med bacon og flesk finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen