Flintstek med tomatpakker
Foto: Frukt.no/Alf Börjesson

Flintstek med tomatpakker

Flintstek er manges favoritt blant grillretter. I denne oppskriften får den følge av spennende tomatpakker og frisk salat.

Fremgangsmåte

Lag små snitt i svoren på flintsteken, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.

Grill flintsteken i 15-20 minutter, de første 5 minuttene på sterk varme (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter etter at den er ferdiggrillet.

Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløkfeddene.

Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store ark av aluminiumsfolie. Dryss over hakket timian, salt og pepper.

Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.

Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.

Flintsteken kan deles i 2 eller 4 stykker og spises som biff, eller den kan skjæres i skiver som en stek.

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene 

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen