Fragilité med blåbær- og bringebærmousse
Dansukker.no

Fragilité med blåbær- og bringebærmousse

Fragilité er en myk marengsterte som sammen med blåbær- og bringebærmousse blir en uimotståelig sommerfavoritt.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne. Legg dem på et håndkle, og gni av så mye skall som mulig. Hakk hasselnøttene i en blender, og tilsett brun farin litt etter litt. Sett til siden.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter sukker, litt om gangen, under pisking. Vend blandingen med hasselnøtter og brun farin i marengsen.

Fordel to tredeler av røren i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir, 40 x 30 cm. Tegn et rektangel, 20 x 30 cm, på et nytt bakepapir, og legg dette på et stekebrett. Fordel resten av røren på dette stekebrettet.

Stek ett brett om gangen nederst i ovnen i ca. 15–20 minutter. Avkjøl bunnene.

I mellomtiden lager du moussen. Kok bærene sammen med 1 dl vann i ca. 5 minutter. Tilsett sukker, og la det koke i 5 minutter til.

Bland maisstivelse med 1–2 ts. vann, og rør det inn i bærkompotten. La det koke i 2–3 minutter. Ta gryten av varmen, og avkjøl helt.

Pisk fløten til et lett skum, og vend den inn i bærkompotten.

Skjær den store hasselnøttbunnen over på midten. Legg en av bunnene på et fat, fordel halvparten av moussen på bunnen, og legg den neste bunnen oppå. Smør et nytt lag mousse på, og legg deretter den tredje bunnen på.

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her