Fragilité med blåbær- og bringebærmousse
Dansukker.no

Fragilité med blåbær- og bringebærmousse

Fragilité er en myk marengsterte som sammen med blåbær- og bringebærmousse blir en uimotståelig sommerfavoritt.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne. Legg dem på et håndkle, og gni av så mye skall som mulig. Hakk hasselnøttene i en blender, og tilsett brun farin litt etter litt. Sett til siden.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter sukker, litt om gangen, under pisking. Vend blandingen med hasselnøtter og brun farin i marengsen.

Fordel to tredeler av røren i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir, 40 x 30 cm. Tegn et rektangel, 20 x 30 cm, på et nytt bakepapir, og legg dette på et stekebrett. Fordel resten av røren på dette stekebrettet.

Stek ett brett om gangen nederst i ovnen i ca. 15–20 minutter. Avkjøl bunnene.

I mellomtiden lager du moussen. Kok bærene sammen med 1 dl vann i ca. 5 minutter. Tilsett sukker, og la det koke i 5 minutter til.

Bland maisstivelse med 1–2 ts. vann, og rør det inn i bærkompotten. La det koke i 2–3 minutter. Ta gryten av varmen, og avkjøl helt.

Pisk fløten til et lett skum, og vend den inn i bærkompotten.

Skjær den store hasselnøttbunnen over på midten. Legg en av bunnene på et fat, fordel halvparten av moussen på bunnen, og legg den neste bunnen oppå. Smør et nytt lag mousse på, og legg deretter den tredje bunnen på.

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her