Mandelbunn:
Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
Fromasj:
Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen. Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv.
I mellomtiden lager du appelsingele:
Press appelsinene og bland med vann. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen. Sett kaken kaldt i en time.
Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.
Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig