Fromasjkake med lokk av appelsingele
Foto: ruizluquepaz

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fromasj eller mousse som det gjerne kalles i dag, er et populært element i kaker. Den luftige munnfølelsen er en av suksessfaktorene. Det er appelsinsmaken som preger denne kaken.

Fremgangsmåte

  1. Mandelbunn: Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet.
  2. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
  3. Fromasj: Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen. 
  4. Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
  5. Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  6. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder.
  7. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv. 
  8. I mellomtiden lager du appelsingele: Press appelsinene og bland med vann.
  9. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  10. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen.
  11. Sett kaken kaldt i en time.  

Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.

Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her