Fylt omelett på japansk vis
Kjartan Skjelde

Fylt omelett på japansk vis

Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.

Fremgangsmåte

Kjør egg, melk og halve bunten koriander med en stavmikser eller i en blender til du har en jevn røre. Smak til med salt. Kok nudler sammen med skivet shiitakesopp i ca. 2 minutter. Sil av vannet og vend inn agurk og gulrot. Smak til med salt, en klype kajennepepper og saften av limen. 

Rist brødskivene, skjør avokado i skiver og legg avokadoskivene i et lag på toppen. Dryss over salt og pepper. 

Ha 1 ss nøytral olje i en middels varm stekepanne. Ha ¼ av omelettrøren i pannen. Etter ca. 20 sekunder, mens røren på toppen fremdeles er rennende, legger du en stripe nudelblanding på midten av omeletten. Brett sidene av omeletten over nudelblandingen og snu med bretten ned. Gjenta til du har fire vakre omeletter. Lag et snitt i toppen av hver omelett, ha over hoisinsaus og grovhakket koriander. Server med avokadotoast.

Oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde på 20 min, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018. 

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjartan Skjelde

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her