Fylt omelett på japansk vis
Kjartan Skjelde

Fylt omelett på japansk vis

Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.

Fremgangsmåte

Kjør egg, melk og halve bunten koriander med en stavmikser eller i en blender til du har en jevn røre. Smak til med salt. Kok nudler sammen med skivet shiitakesopp i ca. 2 minutter. Sil av vannet og vend inn agurk og gulrot. Smak til med salt, en klype kajennepepper og saften av limen. 

Rist brødskivene, skjør avokado i skiver og legg avokadoskivene i et lag på toppen. Dryss over salt og pepper. 

Ha 1 ss nøytral olje i en middels varm stekepanne. Ha ¼ av omelettrøren i pannen. Etter ca. 20 sekunder, mens røren på toppen fremdeles er rennende, legger du en stripe nudelblanding på midten av omeletten. Brett sidene av omeletten over nudelblandingen og snu med bretten ned. Gjenta til du har fire vakre omeletter. Lag et snitt i toppen av hver omelett, ha over hoisinsaus og grovhakket koriander. Server med avokadotoast.

Oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde på 20 min, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018. 

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjartan Skjelde

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her