Fylt omelett på japansk vis
Kjartan Skjelde

Fylt omelett på japansk vis

Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.

Fremgangsmåte

Kjør egg, melk og halve bunten koriander med en stavmikser eller i en blender til du har en jevn røre. Smak til med salt. Kok nudler sammen med skivet shiitakesopp i ca. 2 minutter. Sil av vannet og vend inn agurk og gulrot. Smak til med salt, en klype kajennepepper og saften av limen. 

Rist brødskivene, skjør avokado i skiver og legg avokadoskivene i et lag på toppen. Dryss over salt og pepper. 

Ha 1 ss nøytral olje i en middels varm stekepanne. Ha ¼ av omelettrøren i pannen. Etter ca. 20 sekunder, mens røren på toppen fremdeles er rennende, legger du en stripe nudelblanding på midten av omeletten. Brett sidene av omeletten over nudelblandingen og snu med bretten ned. Gjenta til du har fire vakre omeletter. Lag et snitt i toppen av hver omelett, ha over hoisinsaus og grovhakket koriander. Server med avokadotoast.

Oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde på 20 min, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018. 

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjartan Skjelde

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her