Fylt ribbe
Foto: Ragge Strand

Fylt ribbe

Fylt ribbe har du neppe forsøkt før. Den opplevelsen bør du unne deg og overraske gjestene med. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ribbe:
Tin ribben helt. Sett den på høykant og hul den ut. La det være tett på sidene.

Sett ovnen på 200 grader.

Grovhakk grønnsakene og bland med salt, pepper, olje og litt soyasaus. Fyll massen i ribben. Sy igjen ribbeenden, slik at den blir så tett som mulig.

Snitt svoren på vanlig måte, og hell over en blanding av olje og soyasaus slik at det trenger ned i svoren.

Stek ribben midt i ovnen til den er gyllen og ferdig. Ha i litt vann i langpannen. Øs over med jevne mellomrom slik at ribben blir mest mulig mør.

Tilbehør:
Ovnsbakt stjerneløk og hodekål. Del stjerneløken i 2. Del hodekål i skiver. Fordel dette i langpannen som du steker ribben i mot slutten av steketiden.
 
Saus:
Som saus bruke man det som renner av ribba under steking. Ha sausen i en gryte og tilsett fløte og rømme etter smak. Krydre med salt og pepper etter behov.
 
Sprø svor:
Flytt ribben oppover i ovnen, slå av undervarmen, sett på grill dersom du har det. Pass nøye på, svoren har lett for å svi seg.

La ribb hvile i minst 15 min før man skjærer stykker.

Prikken over i-en:
For å sette den siste prikken over i-en, kan man raspe litt parmasan forsiktig over ribben rett før man serverer. Dette setter en god smak sammen med oljen og soyasausen.
 

Sendt inn av Håkon Wøllo

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen