I stekeovnen ved 175 grader, til kjøttermometeret viser 70-76 grader.
Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel det grovhakkede fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bomullstråd.
Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig.
Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver.
Kok ut formen/pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.
Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.
Fløtesoppsausen:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter.
Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig