Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost
Apéritif

Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost

Du må prøve disse fylte pannekakene. Ikke den helt tradisjonelle måten du kanskje er vant med, men du verden så godt de smaker.

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Pisk eggene lett. Tilsett melk og hvetemel vekselvis. Bland godt. Ha i salt, pepper og smør. Bruk en stor stekepanne samt relativt sterk varme og stek tynne pannekaker. Hold dem varme.     

Fyllet:
Kok potetene. Avkjøl og skrell dem og kutt deretter i skiver. Skjær baconskivene i strimler og sprøstek dem. Ta dem ut og legg på kjøkkenpapir. Hell bort fettet og ha olje i pannen. Stek sjalottløken til den er myk. Smak til med salt og pepper.

Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .

Tips: 
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her