Gaffelkaker
Foto: Aina Hole

Gaffelkaker

Denne sprø julekjeksen, som nesten smelter i munnen, er manges favoritt. Den blir sikkert din også når du prøver oppskriften.

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, smør i små terninger og egget til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Bland gjerne deigen med ½ til 1 dl finhakkede rosiner. Trill deigen til små kuler. Legg dem på en smurt plate. Trykk kakene ned med en gaffel, slik at de får et in mønster. Smør kakene med litt smeltet smør, og strø over med perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter.

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

3
3/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen