Glasert juleskinke
Foto: Anne Manglerud

Glasert juleskinke

Fremgangsmåte

Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

Stek på 125°C. Den er ferdig når steketermometeret viser 72°C. Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90°C til steketermometeret viser 72°C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).

Ta skinka ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og evt. svoren.

Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.

Gratiner på 200°C i ca. 15 minutter.

Server med Waldorfsalat og sennepsdressing .

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen