Gratinerte pannekaker med reker
Foto: manyakotic

Gratinerte pannekaker med reker

Pannekaker kan også gratineres, og de kan til og med ha reker som topping.

Fremgangsmåte

Rør hvetemel og kraft til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker i smør.

Fyll:
Pisk sammen hvetemel og rekekraft. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Pisk inn smør og til slutt eggeplomme vispet med melk/fløte.
 

Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Bland inn grovhakkede reker og vårløk samt finhakket dill. Smak til med noen dråper Tabasco.

Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form.

Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader eller under grill til osten smelter.

Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk ved servering. Server med salat og søt chilisaus ved siden av.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her