Gravet fisk

Fremgangsmåte

For å være på den sikre side overfor eventuelle parasitter, anbefales en kort innfrysing av fiskefileten før graving. Ta ut av fryseren og la tine sakte, helst i kjøleskap. Tørk godt med kjøkkenpapir.

Bland sukker, salt og krydder og gni blandingen inn i fiskesidene. Legg dem med kjøttsiden mot hverandre og pakk inn i plastfolie. Legg noe tungt oppå og sett i kjøleskapet. La ligge et døgn. Vend et par ganger underveis. Pakk opp fiskepakken og hell ginen over kjøttsidene og pakk sammen igjen. La ligge et døgn til i kjøleskapet.

Server med broccoli- og rucculakrem:
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok 1 pk ruccula i 1 minutt. Hell av vannet og skyll rucculaen i iskaldt vann. Ha i en blender sammen med ½ dl matfløte. Kjør til puré. Skjær 1 broccolitopp i biter og kok mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha i en blender sammen med ½  dl matfløte og kjør til jevn puré. Bland de to puréene og smak til med salt og pepper. Server lun.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her