Gresskarsuppe med basilikum
Apéritif

Gresskarsuppe med basilikum

Gresskarsuppe hører høsten til. Prøv denne nydelige varianten.

Antall porsjoner

4

Tilberedning

20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Hvis du skal bruke gresskaret til halloweenmaske, må du skjære ut et hull i bunnen og skrape/skjære ut kjøttet den veien. Hvis du skal bruke det til å servere suppen i, må du kutte av toppen (hvor stilken sitter) og grave deg ned i gresskaret derfra. Du får også kjøpt gresskar i skiver enkelte steder hvis du ikke skulle ønske et helt.

Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, og skjær det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg på lokk og la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre. Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjør deretter til puré i en food processor.

Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grønne på purren.

Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremfløte eller crème fraîche.

Dryss over gresskarfrø som du har ristet i tørr panne og server sammen med godt brød og litt salt eller røkt kjøtt eller fisk til, som røkt laks, westfaler-, serrano- eller parmaskinke. Hvis du skal bruke gresskaret til å servere suppen i, bør du doble oppskriften.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en sommerlig bruschetta på grillen
Dagens rett

Lag en sommerlig bruschetta på grillen

Noen ganger er det deilig å gjøre middagen så enkel som mulig, så hvorfor ikke lage noen italienske fristelser i dag?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her