Gresskarsuppe
Foto: Mats Widén

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe smaker fortreffelig. Med sellerirot, pastinakk, hvitløk og andre godsaker løfter du suppa ytterligere.

Fremgangsmåte

Ha alt i en kjele og fyll opp med vann til det dekker alt. Kok til det blir mørt, ca 50 minutter. Hell av kraften, men ta vare på den.

Mos med stavmikser til en helt jevn mos.

Ha det i kjelen og tilsett ca 5 dl grønnsakskraft og 5-8 dl kyllingkraft.

Kok opp og smak til med salt og pepper. Pynt med persille eller gressløk.

Server med hjemmebakt grovt ostebrød .

Tips:
I suppen kan du tilsette det du ønsker. Jeg foreslår god norsk spekeskinke (denne er kjøpt på landhandleriet på Jessheim), ha i ristete pinjekjerner for litt "krønsj", eller smørstekte kantareller for ekstra god høstsmak.
 

Sendt inn av Heidi Renate Daleng

5
5/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen