Grillet ananas med romsaus
Foto: Astrid Hals

Grillet ananas med romsaus

Iskrem og grillet frukt gjør er alltid en suksess. Denne varianten med romsaus er ikke noe untak.

Fremgangsmåte

Skjær toppen og  bunnen av ananasen, stil den opp på et skjærebrett og skjær den i båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.

Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert.

Smelt samtidig smøret på en liten panne, tilsett sukker, saft og finrevet skall av limen. Tilsett rom og rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur.

Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med noen store gode kuler med is.

Flere deilige oppskrifter på frukt og grønt på grillen

Tips: Dersom du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.

Herlige desserter på frukt og bær

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen