Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania
Foto: arocas

Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Denne superenkle retten består rett og slett av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Så drysser du salt og drypper olje over til slutt. Italienerne kaller det bruschetta.

Fremgangsmåte

Skru på stekeovnsgrillen eller tenn en trekull- eller gassgrill.

Pensle litt olje på begge sider av brødskivene, legg dem på stekeplate og sett dem under stekeovnsgrillen eller på rist. Grill skivene på begge sider i til sammen 4-6 minutter, til de er gyllenbrune.

Legg skivene på fat. Gni det varme brødet først med hvitløkfeddene, deretter med tomatene, som du presser mens du gnir. Drypp olje over og smak til med salt og pepper. Server straks.

Dette er en klassisk tapa og en slektning av den mer velkjente italienske bruschetta. Det er ikke noe annet enn godt landbrød som er grillet, gnidd med hvitløk og deretter gnidd med en moden, halv tomat og dryppet med fruktig olivenolje.

Her finner du mange flere oppskrifter på bruschetta

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen