Grillet entrecôte med grønnsaksspyd og basilikumcouscous
Foto: Synøve Dreyer

Grillet entrecôte med grønnsaksspyd og basilikumcouscous

Når du bruke grillen skal du servere en smakfull biff til middag. Med grønnsakstilbehøret på egne spyd Det er enkelt å få både biff og grønnsaker akkurat passe stekt.

Fremgangsmåte

Basilikumcouscous:
Kok couscous etter anvisning på pakken. Grovhakk basilikum og finhakk løk.

Stek løken gylden i en kjele med margarin. Bland inn varm couscous. Rør inn basilikum til slutt.

Grønnsaksspydene:
Skrell sjalottløken, skyll tomatene og del squashen i halve skiver.

Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og ha på salt og pepper.

Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.

Pensle med olje og krentrecôte ydre med salt og pepper. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).

Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden, kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Tips: Legg trespydene i vann en halvtime før du begynner å lage grønnsaksspydene slik at de ikke tar fyr når du legger de på grillen.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her