Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat
Godfisk.no/Foto: Synøve Dreyer

Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Makrell rett fra grillen er en av våren og sommerens store matopplevelser - som mad fordel kan gjentas mange ganger.

Fremgangsmåte

  1. Makrell:
    Rens fisken og skjær 3-4 skråsnitt over ryggen.
  2. Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken.
  3. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4—5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
  4. Tips:
    Makrell har fast fiskekjøtt og passer derfor godt til grilling. Enklest er det å legge fisken i en dobbelrist, da er det lett å snu den.
  5. Poteter i folie:
    Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen.
  6. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplejuice.
  7. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp.
  8. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre.
  9. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
  10. Appelsinsalat:
    Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to.
  11. Rens og skjær vannmelon i små terninger. Strimle hjertesalaten.
  12. Press limen og riv skallet. Rør kesam sammen med limesaft og -skall og bland alle ingrediensene.
  13. Server fisken med appelsinsalat og poteter bakt i folie på grillen.

Tips:
Du kan fint bruke annen type mindre fisk som røye i denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter med makrell

Se våre andre forslag til grillmat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbre

Sendt inn av Godfisk.no/Foto: Synøve Dreyer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her