Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat
Foto: Synøve Dreyer

Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat

Makrell har fast fiskekjøtt og passer derfor godt til grilling. Enklest er det å legge fisken i en dobbelrist, da er det lett å snu den.

Fremgangsmåte

  1. Makrell:
    Rens fisken og skjær 3—4 skråsnitt over ryggen.
  2. Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk.
  3. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4-5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
  4. Appelsinsalat: 
    Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to.
  5. Rens og skjær vannmelon i små terninger.
  6. Strimle hodesalaten.
  7. Rør kesam sammen med limesaft og skall, smak til med salt og pepper og bland alle ingrediensene.
  8. Poteter i folie:
    Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplemost.
  9. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre.
  10. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
 
Server fisken med appelsinsalat og små poteter bakt i folie på grillen.

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her