Grillet steinbit med rødvinssaus
Foto: Susan Southward

Grillet steinbit med rødvinssaus

Steinbit er en fiskesort som med hell kan serveres med en kraftig rødvinssaus som her.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Kutt porsjonsstykker av fisken og grill disse raskt på varm grill eller grillpanne.
  3. Etterstek fisken i ovn i 10 minutter med litt timian og hvitløk.
  4. Saus:
  5. Fiskebeina kuttes i mindre stykker og stekes sammen med grønnsakene i litt olje til de har fått litt farge.
  6. Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20-30 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.
  7. Reduser godt og til du får en god smak.
  8. Hvis det er for mye saus, kan du dele opp og spare resten til senere.
  9. Pisk inn kaldt smør før servering.
  10. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
  11. Garnityr:
  12. Bak cherrytomater med olivenolje ved 180 grader til myke.
  13. Varm olje i en panne og rist pinjekjernene.
  14. Vend inn spinat og stek til den faller sammen.
  15. Rør inn rosiner.
  16. Anrett fisken med spinaten og rødvinssausen.
  17. Server med en blanding av langkornet ris og villris.

Flere lekre retter med steinbit finner du her

Bli abonnent pÃ¥ aperitif +  og oppnÃ¥ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FÃ¥ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her