Grillet steinbit med rødvinssaus
Foto: Tom Haga

Grillet steinbit med rødvinssaus

Det er midtsommer, og vi serverer en helt fantastisk fiskerett denne dagen!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Kutt kotelettstykker av fisken og grill disse på varm grill. Etterstek fisken i ovn med litt timian og hvitløk.
  3. Saus:
  4. Fiskebeina kuttes i mindre stykker og stekes sammen med grønnsakene i litt olje til de har fått litt farge.
  5. Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.
  6. Reduser godt og til du får en god smak. Pisk inn kaldt smør før servering.
  7. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker
  8. Garnityr:
  9. Stek alt garnityret i litt olje til det er mørt og gyllent. Anrett fisken med de karamelliserte grønnsakene, persilleolje og rødvinssausen.
  10. Server med potetpuré.
  11. Persilleolje lages enkelt ved å kjøre bladpersille i en matmølle sammen med nøytral olje til du får en glatt masse. Varm denne opp i en kjele og la stå og trekke over svak varme.
  12. Ta av varmen og la oljen avkjøles noe før du siler den.
  13. Denne oljen blir svært aromatisk, har en utrolig dyp grønnfarge og holder seg meget godt i kjøleskapet.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her