Grillete kamskjell med tomatsalsa
Foto: I_rinka

Grillete kamskjell med tomatsalsa

Norske kamskjell regnes blant verdens. I denne retten skal de på grillen og serveres med en deilig salsa.

Fremgangsmåte

Start med salsaen. Skjær et kryss i tomatene og dypp dem ca. 30 sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann, flå skinnet av.

Del tomatene i båter og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Skjær ut den store, flate stenen i mangoen, Skrell og skjær fruktkjøttet i små terninger.

Finhakk rødløken. Splitt opp chilipepperen langseter og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet.

Bland alle ingrediensene til salsaen og sett den til side.

Rens kamskjellene, tørk dem og pensle dem med olje.

Stek dem på grill, ca. ½ minutt på hver side. Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de seige.

Dryss noen flak godt havsalt på skjellene og server dem med salsa og brød.

Tips: Her har vi brukt ferske kamskjell, men du kan også bruke frosne. Rå, dypfryste kamskjell finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. Kamskjellene, bare den hvite muskelen, er renset og ferdige til bruk.

Husk bare på å tine dem langsomt i kjøleskapet over natten.

Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her