Grovt superbrød
Brodogkorn.no

Grovt superbrød

Bak et grovt superbrød som alle vil like enten til matpakken eller som følge til hovedretten på middagsbordet.

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader.  Bland vannblandingen med gjær.
  2. Ha alt det tørre i en bolle, utenom salt og smør.  Ha i gjærblandingen og elt deigen godt sammen. Mot slutten av eltetiden tilsetter du salt og romtemperert smør i terninger.
  3. Elt deigen 10–15 minutter i maskin, eller 15–25 minutter for hånd, til den slipper bollen.
  4. La heve til dobbel størrelse. Del deigen i to emner og form to brød (bruk litt olje til å bake ut).
  5. Ha havregryn på bordet og dypp ene siden av brødet i det. Dypp den andre siden av brødet i linfrø, før du gir det en vri og legger det over på en bakepapirkledt bakeplate. La heve til dobbel størrelse.
  6. Stek i ca. 30–40 minutter på 200°. Avkjøl på rist.

Tips:
Hele byggryn og helkorn hvete bør bløtlegges før bruk for å unngå å skade tennene.

Her kan du fråtse i oppskrifter på brød

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her