Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner
Foto: Bent Raanes og Sarah Sørensen

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.

Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene.

Krem:
Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen